schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Willem van der Stokker - grote voorvechter Nederlandse industrie overleden

Willem van der Stokker - grote voorvechter Nederlandse industrie overleden

zondag 11 februari 2018

Vandaag bereikte ons het bericht dat ondanks zijn zeer positieve instelling, op 7 februari één van de grootste voorvechters voor de Nederlands industrie is overleden:

Willem van der Stokker

Willem was vakbondsman in hart en nieren en bestuurder van Industriebond FNV. Vanuit die positie zag hij de teloorgang eind vorige eeuw van de Nederlandse industrie. De daarbij gepaard gaande constante daling van werkgelegenheid maakte hem juist onverzettelijk in zijn strijd voor een verbetering van het imago van de sector. Eind '90-er jaren stond hij dan ook aan de wieg van de oprichting van Stichting Industriebeleid &  Commuincatie (SIC). 

Op 22 november 2017 was Willem aanwezig bij de opheffingsvergadering van SIC. Omdat hij en de overige bestuursleden van mening waren dat de missie was voltooid, omdat de Nederlandse industrie weer positief op de kaart staat. Zowel bij overheid, sociale partners en in het onderwijs.

Desondanks was het Willem zelf die tijdens deze bijeenkomst aangaf dat de missie verre van volbracht is. Strijdbaar riep hij de aanwezigen op om de nalatenschap van SIC - zoals vervat in een 'Agenda voor de Industrie' - verder uit te werken rondom de thema's:

a. arbeidsproductiviteit;
b. innovatie;
c. onderwijs en opleiding.

Met deze opdracht heeft Willem van der Stokker zijn liefde voor de Nederlands Industrie overgedragen. Net op tijd, nu blijkt dat hij toch relatief kort na deze slotbijeenkomst een andere strijd niet heeft kunnen winnen.

Blog over gedachtegoed SIC en Willem van der Stokker
Lees hier het blog 'Mission Complete, not Accomplished' dat naar aanleiding van de opheffingsvergadering van Stichting Industriebeleid & Communicatie en de opdracht die Willem van der Stokker ons heeft meegegeven in november 2017 is gepubliceerd.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close