man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Olie- en gasmarkt: drie dagen, drie nieuwsberichten, drie meningen - dan is er wat gaande.

Olie- en gasmarkt: drie dagen, drie nieuwsberichten, drie meningen - dan is er wat gaande.

dinsdag 20 februari 2018

Voor de derde dag op rij tref je hier een nieuwsbericht aan over de olie- en gasmarkt. En zoals een oer-Hollands spreekwoord zegt: driemaal is scheepsrecht. Of anders gezegd: als er drie dagen op rij wat te melden valt over de prijzen in de olie- en gassector dan zal er ook wel iets aan de hand zijn. Vermoedelijk ook met gevolgen voor de prijs op langere termijn - zoals toch ook wel doorklinkt uit het artikel in FD met daarin drie experts aan het woord. En voor ons aanleiding om het te plaatsen ook in het kader van de twee berichten die we zondag 18 en maandag 19 februari geplaatst hebben.

Lees hier het bericht uit FD met de opinie van drie experts over de olieprijs.

Twee voorgaande berichten

  • Zondag 18 februari publiceerden we een bericht van OilPrice.com waarin de vraag gesteld wordt of de sterke olieprijsdaling van de in de eerste week van februari een incident was of 'The Beginning of a Downturn in Oil?'.
  • Maandag 18 februari plaatsen we een bericht over de enorme groei van de olieproductie in de VS. Waarmee deze economische grootmacht dit jaar ook nog eens de grootste olieproducent ter wereld wordt.

Olie en gasmarkt - wat brengt de toekomst
Tijdens een workshop in 2016 vroeg Bob Rietveldt (voormalig directeur Ulstein - Sea of Solutions) aan zijn toehoorders wie verwachtte dat de olieprijs voor het eind van dat jaar weer tegen de 100 Dollar per vat zou staan. Op een enkeling na staken bijna alle 80 aanwezigen - werkzaam in de Olie en Gas sector - hun hand op.

De werkelijkheid is daarna anders gebleken. Op wat uitzonderingen na staat de olieprijs al enkele jaren tussen de 45 en 75 Dollar schommelt. En zich gemiddeld tussen de 50 en 60 Dollar begeeft. En steeds vaker verschijnen er berichten de dat de olieprijs langjarig laag zal blijven.

Wat brengt de toekomst? Wie zal het zeggen. De toekomst is niet voorspelbaar en dat zal altijd zo blijven. Maar dat wil niet zeggen dat je maar moet afwachten wat je overkomt. Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close