27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: handelsonrust domineert economisch nieuws

De week volgens ING-bank: handelsonrust domineert economisch nieuws

180302Aankondiging_importheffingen_VS_op_staal_en_alumniumzaterdag 03 maart 2018

Onzekerheid over de toekomst van de vrijhandel domineert het nieuws deze week, met aangekondigde importtarieven uit de VS en steeds concretere brexit-voorstellen. Lees hier het weekbericht van het economisch bureau van ING-Bank: markten in beweging van 2 maart 2018

Lees ook het bericht van FD-online: Trump kondigt fikse importtarieven aan voor staal en aluminium.

Wat brengt de toekomst
De importheffingen op staal en aluminium die de VS willen doorvoeren hebben ongetwijfeld effecten voor Nederlandse bedrijven. Welke? Dat is nog wat ongewis. Net zoals de effecten van Brexit.

Wat brengt de toekomst? Wie zal het zeggen. Want die is niet voorspelbaar en dat zal altijd zo blijven. Maar dat wil niet zeggen dat je maar moet afwachten wat je overkomt. Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.


« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close