_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: internationale handel krijgt nieuw gezicht

De week volgens ING-bank: internationale handel krijgt nieuw gezicht

180310RocketMenzaterdag 10 maart 2018

De internationale economie krijgt geleidelijk een nieuw gezicht. De Amerikaanse regering voert invoerheffingen voor staal en aluminium in en de Europese Raad komt met uitgangspunten ten aanzien van de nieuwe handelsrelatie met het VK. 

Lees hier het weekbericht van ING-Bank: markten in beweging van 9 maart 2018.

Wat brengt de toekomst
De supersnelle invoering van importheffingen op staal en aluminium door de VS toont eens temeer aan dat de (markt)omstandigheden waarin je als bedrijf opereert plotseling kunnen wijzigen. Net zoals de toenadering deze week van Noord- met Zuid-Korea en zelfs de VS eveneens aantonen dat veranderingen niet geleidelijk gaan of te voorspellen zijn. Hoewel de voorspelbaarheid van een harde brexit inmiddels wel steeds groter wordt. 

Maar wat de toekomst nog meer in petto heeft? Wie zal het zeggen. Want die is niet voorspelbaar en dat zal altijd zo blijven. Maar dat wil niet zeggen dat je maar moet afwachten wat je overkomt. Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close