_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

De handelsruzie escaleert: is dit het einde van globalisering

De handelsruzie escaleert: is dit het einde van globalisering

180310DeRuzieEscaleert_NRCzondag 11 maart 2018

Zaterdag 10 maart verscheen een mooi beschouwend artikel in NRC Handelsblad over de door 'the Trump adminstration' genomen maatregelen voor importheffingen op staal en aluminium. De kop van dit artikel doet niet veel goeds vermoeden over de handelspolitiek van Trump c.s. 

Lees hier het hele bericht.


Wat brengt de toekomst

Maar of het allemaal zover zal komen is nog de vraag. In hetzelfde katern van NRC verscheen ook een inteview met Pascal Lamy (ex-topman WTO) met de kop: 'Dit is een provocatie aan het adres van Europa'.  Daarin schetst hij dat er in de recent geschiedenis (2002-2003) al eerder handelsbeperkende maatregelen door de VS zijn genomen. En succesvol zijn afgewend. Maar de strijd is nu anders: 'Trump voert een persoonlijke strijd tegen de wereldwijde consensus over handel,......)'. De vraag is wie in die strijd de verliezers en winnaars worden. 

Wie zal het zeggen. Want de uitkomst daarvan is op dit moment koffiedikkijkerij. Maar dat wil niet zeggen dat je maar moet afwachten wat de gevolgen zijn. Er zijn namelijk meer uitkomsten mogelijk. En die scenario's kun je vooraf door middel van scenarioplanning in kaart brengen.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close