_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: Merken we al wat van de onrust?

De week volgens ING-bank: Merken we al wat van de onrust?

zaterdag 31 maart 2018

Het eerste kwartaal van 2018 zit er bijna op en kan met name door geopolitieke ontwikkelingen en onrust omtrent handelsakkoorden als roerig bestempeld worden. 

De geopolitieke spanningen tussen Noord-Korea en de VS namen iets af. Maar door de import heffingen van de VS op staal en aluminium, de dreiging daardoor van een handelsoorslog en de spanningen tussen Groot-Brittanië en Rusland is er op politiekniveau nog flink wat onrust. En koppel daar overigens ook de onzekerheden van de aanstaande Brexit ook nog maar bij.

Mede hierdoor daalden diverse vertrouwensindicatoren enigszins in maart.

Lees hier het weekbericht van ING-Bank: markten in beweging van 30 maart 2018.

Wat brengt de toekomst
Zijn de hoogtijdagen dan nu al voorbij? Is dit een afvlakking van de groei naar een wat realistischer na een immense spurt voorwaarts de afgelopen twee jaar? Of zijn de verwachtingen slechts een tijdelijk dip en groeien bomen toch tot in de hemel?

De toekomst zal het leren maar is ook onvoorspelbaar. Maar dat wil niet zeggen dat je gelaten moet afwachten wat je overkomt. Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close