_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Nog geen tiende van alle materialen in Nederland wordt gerecycled

Nog geen tiende van alle materialen in Nederland wordt gerecycled

180410Circulairemateriaalstroom-bronCBSmaandag 09 april 2018

Van alle materialen die in 2014 in de Nederlandse economie terechtkwamen, was 9 procent afkomstig uit recycling. Afgezet tegen de totale consumptie in Nederland is het aandeel gerecycled materiaal 22 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een artikel op haar site.

Koploper; maar er kan meer
Uit hetzelfde bericht van CBS blijkt dat Nederland weliswaar een van de koplopers in Europa is op het gebied van recycling. Maar ook dat het aandeel gerecyclede materialen nog lang niet voldoende is om de overgang naar een circulaire economie in 2050 werkelijk te hebben gerealiseerd.

Daar moet nog wel het een en ander voor gebeuren. Maar veel organisaties worstelen met de vraag: kost duurzaam/circulair ondernemen nu geld of levert het ook wat op? Over dit onderwerp organiseert het duurzaamheidsplatform TGTHR een Catch-up op donderdag 7 juni. 

Vanuit STEM hebben we een hoge betrokkenheid bij deze Catch-up, jusit vanwege de businesskant van duurzaamheid en circulariteit.
Relates van STEM bieden we tevens een korting op de deelname aan deze Catch-up bij ARN in Tiel. Meer informatie vind je hier.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close