IMF: nooit meer groei als vroeger

IMF: nooit meer groei als vroeger

donderdag 19 april 2018

De wereldeconomie draait uitstekend, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Al liggen een handelsoorlog en geopolitieke risico's op de loer. 

Maar niet alleen deze risico's spelen een rol in een waarschuwing die IMF afgaf over de hoge verwachtingen van de economie: de welvaartsgroei per hoofd van de bevolking wordt nooit meer zo hoog als voor de financiële crisis van 2008 het geval was. Een verouderende bevolking, een dalende arbeidsparticipatie en een lage productiegroei zijn daar de belangrijkste oorzaken

Wat brengt de toekomst
De vooruitzichten op korte termijn zijn volgens het IMF overigens nog heel erg gunstig. Maar er komt een moment dat genoemde oorzaken invloed krijgen op de economie. En nog nog meer als de economische groei tempert, zoals op middellange termijn de verwachting is.   

Wanneer dat scenario zich zal voltrekken is pure speculatie evenals de mate waarin. Maar dat het staat te gebeuren is wel zeker. Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close