deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING: Hoe lang houdt het mooie weer aan?

De week volgens ING: Hoe lang houdt het mooie weer aan?

zaterdag 21 april 2018

De economische vooruitzichten lijken voor de korte termijn prima. Voor de langere termijn nemen de neerwaartse risico’s echter toe uit hoofde van toegenomen financiële kwetsbaarheden, protectionisme en geopolitieke spanningen.

Wat brengt de toekomst
Maar niet voor niets halen de economen van ING-bank in het weekbericht van  20 april ook de eerder deze week verschenen World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan. Want daarin weerklinkt ook de boodschap dat het grote optimisme van nu op wat langere termijn volldig kan omslaan door de schuldenlast die in de afgelopen crisisjaren is opgebouwd. En, de gevaren die hierin schuilen dat overheden, bedrijven en ook consumenten onvoldoende rekening houden met de verwachting die IMF ook uitsprak in het artikel dat we eerder deze week plaatsten: Nooit meer groei als vroeger.

Scenarioplanning als hulpmiddel
Wanneer het scenario dat IMF hieirn schetst zich zal voltrekken is pure speculatie evenals de mate waarin. Maar dat het staat te gebeuren lijkt wel zeker. Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close