deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Lely Industries haakt aan op verandering van businessmodellen met mini-melkfabriek op het erf

Lely Industries haakt aan op verandering van businessmodellen met mini-melkfabriek op het erf

zondag 22 april 2018

Melkrobotfabikant Lely Industries ontwikkelt een mini-melkfabriek voor op het boerenerf. De familieonderneming denkt nog dit jaar de eerste verwerkingsinstallatie op de markt te brengen. Met de mini-fabriek kan de boer in theorie direct verse melk leveren aan de winkel.

Een ontwikkeling die aansluit bij een trend in retail: lokaal produceren en consumeren. Deze wordt ingegeven door zowel de wens van consumenten om meer te weten over de herkomst van producten en een duurzaamheidsgedachte dat voor veel producten onnodig veel transportbewegingen nodig zijn om uiteindelijk de eindgebruiker te berieken.

Eén grote supermarktketen zou al interesse hebben getoond. De verwerkingseenheid wordt gekoppeld aan de Astronaut, de melkrobot die Lely produceert. 

Lees hier het hele artikel op agriholland.nl

Noot:
De businesskant van duurzaamheid is een rode draad die vanuit STEM Industrial Marketing Centre wordt ingebracht tijdens de Catch-ups van het duurzaamheidsplatform TGTHR. Wil je meer weten hoe een duurzaamheidsbeleid ook kan bijdragen aan jouw business? Kom dan eens langs bij één van de Catch-ups van TGTHR. Kijk voor de eerstvolgende Catch-up in ons overzicht met activiteiten.
Vanuit de betrokkenhied van STEM bij deze Catch-ups bieden we relaties van STEM een aantrekkelijke korting op de deelnamekosten. Leden van STEM Industrial Marketing Centre profiteren daarbij nog extra van hun lidmaatschap.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close