man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING bank: rente en inflatie blijven laag en vertrouwensindicatoren zwakken af

De week volgens ING bank: rente en inflatie blijven laag en vertrouwensindicatoren zwakken af

zaterdag 28 april 2018

Deze week bleek dat de vertrouwensindicatoren in april wat gestabiliseerd zijn, maar dat bedrijven de prijzen minder snel aan het verhogen zijn. Het feit dat de vertrouwensindicatoren in tijden van geopolitieke onzekerheid niet verder dalen is een positief teken, maar toch lijkt de economie net wat minder spectaculair te gaan presteren dan in 2017. 

Wat brengt de toekomst
De ING analist geeft in het weekbericht van 27 april op een verhelderende manier aan waarom de economische wetmatigheden van weleer, na de financiele crisis van 2008/2009 anders zijn geworden. Ondanks de lage rente door het opkoopprogramma van de ECB, blijft de inflatie laag. En doordat de vertrouwensindicatoren alweer minder gunstig staan dan in 2017, lijkt het ook noodzakelijk om dat opkoopprogramma minder snel af te bouwen om te voorkomen dat een volgende periode van recessie zich al weer op korte termijn aandient. 

Scenarioplanning als hulpmiddel
Er valt dan ook veel voor te zeggen dat de economische wetmatigheden van voor 2008/2009 niet meer eenvoudig - of wellicht helemaal niet meer - terugkeren. Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close