_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: VS en Europa drijven verder uit elkaar

De week volgens ING-bank: VS en Europa drijven verder uit elkaar

zaterdag 05 mei 2018

Niet letterlijk, maar de Verenigde Staten en Europa (de Eurozone) drijven financieel-economische verder uit elkaar. De Amerikaanse economie "is great again". De inflatie is inmiddels op de ten doelgestelde 2%, waardoor de FED naar verwachting op 13 juni de rentevoet opnieuw verhoogt.

In de Eurozone blijft de inflatie laag, was de economische groei in het eerste kwartaal 2018 afgezwakt naar 0,4% (kwartaal-op-kwartaal) en duiden met name korte termijn indicatoren erop dat de economie dit jaar minder snel zal groeien. En daarmee blijft de financieel-economische ontwikkeling van een verenigd Europa achter op die van de Verenigde Staten.

Wat brengt de toekomst
De ING analist geeft in het weekbericht van 4 mei dan ook opnieuw aan dat de ECB voorlopig het obligatie opkoopprogramma niet zal stoppen. De daaraan gekoppelde voortzetting van een lage rentevoet biedt ook weer kansen voor bedrijven om tegen gunstige tarieven te lenen voor (noodzakelijke) investeringen. Maar er kleeft ook een risico aan het voortzetten van het opkoopprogramma door de ECB  - zoals ook blijkt uit het ING weekbericht van vorige week.

Scenarioplanning als hulpmiddel
Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close