27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING bank: doemdenken reëel gevaar voor groeitempo economie

De week volgens ING bank: doemdenken reëel gevaar voor groeitempo economie

zaterdag 12 mei 2018

Al lijkt de groei wat af te vlakken dit jaar, presteerde de Europese industrie in maart alweer wat beter. Is het vertrouwen in de economie te snel opgegeven?

Wat brengt de toekomst
Een korte week waarin de ING analistde gelegenheid aangrijpt om het gevaar van meebewegen op de golven van sentimenten toe te lichten in het het weekbericht van 11 mei. Waarbij hij zelfs opmerkt dat doemdenken op basis van nog steeds fraaie maar wel iets lagere economische indiractoren het gevaar met zich meebrengt dat de economische groei ook daadwerkelijk afneemt. Een effect van naar de toekomst op basis van historische cijfers.

Scenarioplanning als hulpmiddel
Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close