man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: VS en Italië op 'oorlogspad'

De week volgens ING-bank: VS en Italië op 'oorlogspad'

zaterdag 02 juni 2018

President Donald Trump besloot deze week in zijn handelsoorlog een tweede front te openen en de Europese export van staal en aluminium te gaan belasten. Terwijl er in Italië toch nog een regering kon worden gevormd is die in Spanje onverwacht gevallen. 

Volgens de analys van ING-bank in haar weekbericht "Markten in beweging' van 1 juni 2018 blijven de economische gevolgen van de vrjdag 1 juni ingestelde importheffingen door de VS vooralsnog beperkt. Maar de kans op een heuse handelsoorlog is door deze stap niet uitgesloten. Zeker niet als er Europese tegenmaatregelen komen. Maar Europa heeft er intern ook een op 'oorlog' beluste nieuwe regering in italië bij die zich niet wenst te houden aan de Europese begrotingsnormen en zelfs dreigende taal uitslaat over een vertrek uit de EU. 


Scenarioplanning als hulpmiddel
Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat je overkomt? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close