27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

ZaaS: Zitten-as-a-Service - een businessmodel dat niet geschikt is voor bankzitters

ZaaS: Zitten-as-a-Service - een businessmodel dat niet geschikt is voor bankzitters

dinsdag 12 juni 2018

Ons oog viel op een nieuwsbericht over een bank die niet meer verkocht wordt om op te zitten maar waarbij zitten in een abonnementsvorm wordt aangeboden: Zitten-as-a-Service. Een businessmodel dat niet geschikt is voor bankzitters. Maar als je van mening bent dat je alleen stil moet zitten bij de kapper bevelen we dit artikel aan om eens te lezen en over na te denken.

Moduplus heeft een bank ontwikkeld waarvan de materialen continue kunnen worden hergebruikt in nieuwe banken. Samen met Bundles brengt het bedrijf een modulaire bank op de markt. Niet als product, maar als service met een abonnement. Bundles, bekend van de service wasmachines, heeft als missie ‘de beste spullen als service’ aan te bieden. Na gebruik krijgen de materialen een tweede leven in een nieuwe bank. Dankzij dit circulaire businessmodel behouden grondstoffen hun waarde en wordt verspilling en afval tegen gegaan. Binnenkort starten Moduplus en Bundles een pilot voor dit ‘zitten-als-service’, waarvoor ze de financiering bespreken met ABN AMRO. Een gesprek met de oprichters van Moduplus en Bundles: Aart Blok en Marcel Peters.

Klik hier om verder te lezen

Servitization
Het aanbieden van producten in de vorm van een abonnement kunnen we scharen onder het ontzorgen van afnemers. Een ontwikkeling die ook in de maakindustrie steeds vaker wordt toegepast. Maar op zich nog redelijk in de kinderschoenen staat. Want bedrijven in de maakindustrie zijn van oudsher producenten van producten. En geen dienstverlener zoals een bank of een verzekeraar. Service is dan ook vaak een aftersales aangelegenheid die behoort bij de levering en garantie daarop.

Maar aan services valt ook geld te verdienen. Er bestaan echter nogal wat misvattingen over dergelijke vormen van dienstverlening en wat er bij komt kijken. Daarom organiseren we op woensdag 3 oktober in samenwerking met de Universiteit Twente (NIKOS) een masterclass rond het thema Servitization. Meer weten over dit onderwerp? Blijf niet op 'de bank' zitten en neem deel aan deze masterclass.

Klik op de button hieronder voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. En, heb je nog niet eerder aan een masterclass van STEM Industrial Marketing Association deelgenomen,dan is je deelname ter kennismaking gratis. 

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close