27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: FED trekt teugels aan, ECB wellicht later dit jaar

De week volgens ING-bank: FED trekt teugels aan, ECB wellicht later dit jaar

zaterdag 16 juni 2018

In de VS draait de economie op volle toeren en loopt de inflatie op. De Fed heeft dan ook besloten de monetaire teugels verder aan te trekken. De ECB is nog niet zover maar is wel van plan om dit jaar een einde te maken aan het obligatie opkoopprogramma.

Glazenbol 
In het weekbericht van 14 juni lijkt het er deze keer toch een beetje op of de analist van ING-bank in een glazenbol aan het staren is. Want er worden verwachtingen uitgesproken over het inflatieniveau in de Euozone, de daaraan gekoppelde verdere afbouw van het obligatie-opkoopprogramma en daarmee gepaard gaande stijging van de rente. 

Maar kijken we naar het weekbericht van 7 juni dan spreekt daaar juist uit dat de ontwikkelingen van zowel inflatie, lonen, detailhandelsverkopen, productie en export anders verlopen dan op basis van historische wetmatigheden aangenomen zou mogen worden. De economische orde anno 2018 lijkt dan ook niet meer vergelijkbaar met voorgaande cycli.

Scenarioplanning als hulpmiddel
Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat ons gaat overkomen? Bedrijven die in goede tijden floreren en in slechte tijden het goed kunnen volhouden hebben aan scenario planning gedaan waardoor ze weerstand kunnen bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close