_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Efficiënter en sneller precies dat maken wat de markt wil, vergt ketensamenwerking in de maakindustrie

Efficiënter en sneller precies dat maken wat de markt wil, vergt ketensamenwerking in de maakindustrie

dinsdag 26 juni 2018

Lean – processen efficiënt inrichten door ze in flow te laten verlopen met minimale verspillingen – zingt al geruime tijd rond in de Nederlandse maakindustrie. Agile – snel en flexibel reageren op wisselende omstandigheden en eisen, bekend van de scrum-methode voor softwareontwikkeling – doet nu ook zijn intrede. Op het eerste oog lijken ze haaks op elkaar te staan en verschillende domeinen te bestrijken, productie respectievelijk productontwikkeling. Bij nadere beschouwing kunnen ze echter uitstekend worden gecombineerd en dienen ze uiteindelijk hetzelfde doel: waarde creëren voor de klant. Logisch dus om de hele keten, klanten zowel als toeleveranciers, daarbij te betrekken. 

Noot vanuit STEM over het samen werken in de keten
Bij dat bedrijfsmatig samen werken aan innovatie, productie en logistiek komt echter nog wel het een en ander om de hoek kijken. Rondom dit thema is dan ook een programma in ontwikkeling voor het topmanagement van MKB-bedrijven in de maakindustrie dat dit najaar van start gaat. Het doel van dit programma: managers inzicht te geven in de succes- en faalfactoren van programma's waarbij bedrijven samen werken bij innovatie en marktbewerking. Interesse? Laat het ons weten.

 

Bron± het bericht´Efficiënter en sneller precies dat maken wat de markt wil, vergt ketensamenwerking in de maakindustrie´ verscheen eerst op LINK.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close