_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Hoera: inflatie op 2%! Of is dit ook al fake news'?

Hoera: inflatie op 2%! Of is dit ook al fake news'?

zaterdag 30 juni 2018

In het feit dat de inflatie in juni op 2% staat, schuilt een grond van waarheid, aldus de analist van het ING weekbericht van 29 juni

Allereest meldt de analist dat er verschilllende definities van inflatie gehanteerd worden. En daaruit blijkt dat de kerninflatie (inflatiecijfer zonder de effecten van voedsel en olieprijzen) slechts 1% was over juni. En dat is zelfs een fractie lager dan in mei 2018. 

Daarnaast wordt de basis voor die 2% inflatie vooral veroorzaakt door een na-ijlend effect van de hogere olieprijzen van de afgelopen maanden. En dat zal ook nog in de zomer maanden merkbaar blijven in het inflatiecijfer. Ondanks dat de olieprijs de komende tijd ook weer iets onder druk komt te staan door de verhoging van het productieplafond, zoals door de OPEC-landen en Rusland vorig weekend is afgesproken. 

Over die onzekerheid van de olieprijs en het optimisme dat heerst in de keten van toeleveranciers in de offshore sector heeft STEM-ambassadeur Bob Rietveld een blog geschreven. Je kunt het hier lezen. 

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close