deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Zestig maanden groei op rij: marges in maakindustrie wel onder druk

Zestig maanden groei op rij: marges in maakindustrie wel onder druk

180704NEVI-PMI-juni2018woensdag 04 juli 2018

De NEVI publiceerde weer haar maandelijkse cijfer van de Purchase Managers Index (PMI). Deze kwam over juni 2018 uit op 60.1 punten. Een daling van 0.2 punten in vergelijking met het cijfer over mei. Ondanks deze geringe daling was het de 60ste maand op rij dat inkopers in de maakindustrie groei constateren. Want bij een PMI-waarde die boven de 50-punten ligt is er sprake van groei. Bron: persbericht NEVI op LinkMagazine.nl


Keerzijdem

Een van de keerzijden van de aanhoudende groei is dat bedrijven steeds vaker hun levertijden moeten opschorten. Dat gebeurde in juni voor de elfde maand op rij en de op twee na grootste stijging in dat tjidsbestek. Daarnaast bereikte de stijging van de verkoopprijzen het laagste niveau in acht maanden. Hetgeen duidt op lagere marges over de verkochte goederen. Maar het optimisme blijft hoog, ondanks een geringe daling van het niveau hiervan. Dat ook veroorzaakt wordt door toegenomen onzekerheden over de beperkende handelsmaatregelen van de regering Trump.

Concurrentievoordeel over langere tijd
En, het is nog maar de vraag of een super goed gevulde orderportefeuille zo gunstig is. De marges staan onder druk. De focus gericht op verwerken van orders.

Maar hoe staat het met uw Sustainable Competitive Advantage: dát concurrentievoordeel dat u ook over meer jaren - en bij een lagere PMI - een goed gevulde orderportefeuille bezorgt? 

Sparren
Maakt u zich naast het verwerken van al uw orders op dit moment toch ook wel een zorgen over uw orderportefeuille en concurrentiepositie in de toekomst? Interesse om er een keer vrijblijvend over te sparren? Meld via deze link uw belangstelling hiervoor.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close