man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Maakindustrie profiteert nog nauwelijks van Industry 4.0; connectie met de klant ontbreekt

Maakindustrie profiteert nog nauwelijks van Industry 4.0; connectie met de klant ontbreekt

Robots Thumbs down-aangepastwoensdag 18 juli 2018

Vorige week verscheen een artikel in MetaalNieuws.nl naar aanleiding van een internationaal onderzoek van automatiseerder Oracle. In de kop van dat bericht werd echter een relevante toevoeging in de oorspronkelijke kopzin van het persbericht van Oracle niet genoemd: de reden waarom producenten nog nauwelijks profiteren van Industry 4.0. 

En dat blijkt vooral te liggen aan de focus op interne veranderingen in plaats van een focus op de klant en het realiseren van meerwaarde vanuit de mogelijkheden van SMART Industry. Het onderzoek richtte zich vooral op de mate van uitwisseling van data binnen de waardeketen. En daaruit blijkt dat slecht 4 op de 10 bedrijven al een open uitwisseling van data heeft met andere bedrijven in de waardeketen: zowel leveranciers als distributeurs of afnemers. 

Nog veel te winnen
Het onderzoek toont ook aan dat bedrijven intern er wel in geslaagd zijn om data beter te integreren. Maar er valt ook nog veel te winnen, vooral op het gebied van klantgerichtheid, het creëren van meerwaarde in de keten en samenwerking tussen ketenpartners op dat gebied. 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close