schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Bomen groeien wel; maar niet tot in de hemel

Bomen groeien wel; maar niet tot in de hemel

180730De_bomen_groeien_niet_tot_in_de_hemelmaandag 30 juli 2018

Vandaag kopte het FD-online: 'Groei in Europa zal zich vermoedelijk niet herstellen'. Dit naar aanleiding van een artikel dat in de gedrukte versie van FD verscheen naar aanloop van de dinsdag 31 juli te publiceren Europese groeicijfers over het tweede kwartaal 2018. De naar verwachting iets lagere groeicijfers duiden op een afvlakking daarvan. 

En wat betekent dit allemaal? Moeten we inmiddels genoegen nemen met een wat minder onstuimige groei. Want bomen groeien nu eenmaal wel, maar niet tot in de hemel. Of zijn deze cijfers een voorteken voor een verdere daling van de groei? Of zelfs de voorbode van een periode van krimp. 


Scenarioplanning als hulpmiddel
Betekent dat nu dat je maar moet afwachten wat ons gaat overkomen? Zeker niet. Je kunt je voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zin weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close