27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Handelsoorlog raakt Duitse industrie; nog geen wapenstilstand in zicht.

Handelsoorlog raakt Duitse industrie; nog geen wapenstilstand in zicht.

maandag 06 augustus 2018

De Duitse industrie voelt de gevolgen van de wereldwijde handelsspanningen. Volgens het Duitse statistiekbureau gingen de fabrieksorders in juni met 4 procent omlaag in vergelijking met een maand eerder, de sterkste orderkrimp sinds januari 2017.  Lees hier het hele bericht op nu.nl waaruit ook blijkt dat er op korte termijn ook nog geen 'wapenstilstand' in het handelsconflict in zicht is. Met alle gevolgen voor de mondiale economie. Maar ook Nederlandse bedrijven dit toeleveren aan de Duitse industriële sector zullen de gevolgen van het handelsconlict bemerken.

Scenarioplanning
Maar betekent het dat je voor je bedrijf nu maar moet afwachten wat je gaat overkomen? Zeker niet. Je kunt je voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat? Daarom organiseren we - bij voldoende belangstelling - samen met Bob Rietveldt binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. 

Interesse? Laat het ons via onderstaande button weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.


Heb je vragen of wil je reageren?
Bel (06 204 275 84) of mail Willem de Vries.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close