_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: Handelsconflict loopt verder op

De week volgens ING-bank: Handelsconflict loopt verder op

zaterdag 11 augustus 2018

De handel tussen de VS en China wordt alsmaar verder belast met invoerheffingen. Economen en beleggers maken zich echter nog niet al te veel zorgen. Toch zou de
tegenvallende orderontvangst van de Duitse industrie een eerste aanwijzing kunnen zijn dat het handelsconflict de Europese economie begint te raken.

De analist van ING-bank economisch bureau laat in de analyse van het weekbericht van 10 augustus dan ook wel enige voorzichtheid doorschemeren. De top van de groei zou wel eens achter ons kunnen liggen.

En, zijn dit dan de eerste signalen voor een nieuwe downturn? Of duiden de voortekenen van een wat afzwakkende groei alleen maar op wat afkoeling van de oververhitting van de maakindustrie? 

Scenarioplanning

Maar betekent het dat je voor je bedrijf nu maar moet afwachten wat je gaat overkomen? Zeker niet. Je kunt je voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat? Daarom organiseren we - bij voldoende belangstelling - samen met Bob Rietveldt binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. 

Interesse? Laat het ons via onderstaande button weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.


Heb je vragen of wil je reageren?
Bel (06 204 275 84) of mail Willem de Vries.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close