schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

CPB: economisch is het een mooie zomer maar er dreigt bewolking

CPB: economisch is het een mooie zomer maar er dreigt bewolking

vrijdag 17 augustus 2018

Vandaag publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) haar jongste ramingen over de staat van de Nederlandse economie in 2018 en verwachtingen voor 2019. Uit dit concept van de Macro Economische verkenning blijkt dat de groei in 2018 iets lager uitkomt dan in eerdere ramingen was voorzien, maar nog altijd met 2.8%. 

Laura van Geest (directeur CPB) spreekt dan ook van een 'in economisch opzicht mooie zomer'. Maar er dreigt wel 'toenemende bewolking' door onder meer onzekerheid over de Brexit, het toenemende handelsconflict tussen de VS enerzijds en China, Canada, Mexico en Europese Unie anderzijds en economische en/of politieke problemen in Turkije en Venzuela. 

Scenarioplanning

Maar betekent het dat je voor je bedrijf nu maar moet afwachten wat je gaat overkomen? Zeker niet. Je kunt je voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat? Daarom organiseren we woensdag 12 september (in de middaguren) samen met Bob Rietveldt een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. 

Interesse? Laat het ons via onderstaande button weten. 


Heb je vragen of wil je reageren?
Bel (06 204 275 84) of mail Willem de Vries.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close