deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: economische ontwikkelingen blijft koffiedik kijken

De week volgens ING-bank: economische ontwikkelingen blijft koffiedik kijken

zaterdag 18 augustus 2018

Volgens de analist van ING Economisch bureau in het weekbericht dat op 17 augustus verscheen blijft het economisch gezien koffiedik kijken. Te beginnen bij de onzekerheden van de afgelopen weken rondom de Turkse economie en de val avn de wisselkoers van de Lira. Deze lijkt even gestopt maar de vraag is of de aangekondigde bezuinigingen op de overheidsuitgaven een kapitaal injectie uit Qatar voldoende blijken om de problemen volledig op te lossen. 

Daarnaast zijn in de Eurozone inmiddels de gevolgen van het handelsconflict met de VS merkbaar in de industriële sector. En dreigt een harde Brexit met de nodige gevolgen voor handel en industrie. Al met al voldoende zaken die de ontwikkelingen van de economie onzeker maken, dit ondanks fraaie resultaten over het eerste halfjaar in vooral Nederland en Duitsland.

Scenarioplanning

Maar betekent het dat je voor je bedrijf nu maar moet afwachten wat je gaat overkomen? Zeker niet. Je kunt je voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat? Daarom organiseren we woensdag 12 september (in de middaguren) samen met Bob Rietveldt een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. 

Interesse? Laat het ons via onderstaande button weten. 


Heb je vragen of wil je reageren?
Bel (06 204 275 84) of mail Willem de Vries.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close