man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Nederlandse industrie groeit: personeelstekorten lopen op

Nederlandse industrie groeit: personeelstekorten lopen op

180719BCBS-Veranderingen_Beroepsbevolkingmaandag 20 augustus 2018

De Nederlandse industrie blijft groeien. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 6,7 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee groeit de industrie voor het zevende kwartaal op rij.

De omzet binnen Nederland groeide met 9,3 procent het hardst. De buitenlandse omzet nam met 5,2 procent toe. Ook de afzetprijzen stegen voor het zevende kwartaal op rij, ditmaal met 3,2 procent.

De snelst groeiende branche was afgelopen kwartaal de chemische, farmaceutische, aardolie-, rubber- en kunststofindustrie. Deze sector verdiende 11,3 procent meer dan een jaar eerder.

Minder sigaretten, meer drank en tekort aan personeel
De tabaksindustrie kromp in het tweede kwartaal met 5,3 procent en de voedingsmiddelenindustrie had 0,3 procent minder omzet. Drankproducenten deden het een stuk beter, met een omzetgroei van 18,5 procent.

Producenten in de industrie hebben volgens het CBS steeds meer last van een tekort aan personeel. Begin juli zei 21 procent van de bedrijven hierdoor belemmerd te worden. Een jaar eerder was dat nog 14 procent.

Bron: nos.nl

Personeelstekort: benut nu nog onbenutte mogelijkheden
Ervaart u ook een personoeels tekort?
Lees dan ons bericht dat van 20 juli 2018: Banengroei dendert door: nog veel onbenut arbeidspotentieel 


Want met wat goede wil zijn er nog wel oplossingen te vinden. Zeker ook als het gaat om taken die niet direct door technisch personeel uitgevoerd hoeven te worden. Zoals bij voorbeeld de marketing activiteiten van uw organisatie. Of is dat teveel preken voor eigen parochie? Lees er in ieder geval het recente blog van Jopie Bijl eens over.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close