27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: de vakanties zijn voorbij en gelijk zijn er weer zorgen

De week volgens ING-bank: de vakanties zijn voorbij en gelijk zijn er weer zorgen

zondag 02 september 2018

Dit weekend eindigt in Nederland de zomerse vakantieperiode. De scholen zijn weer begonnen en aankomende week start op alle universiteiten ook weer het academisch jaar. Aan het zorgeloze leventje dat menigeen even in de vakantieperiode leidde komt abrupt een einde.

En dat lijkt ook zo te zijn op economisch vlak. De reden waarom de analist van ING-bank zich deze week buigt over de zorgen over de rente, dalende indices van zowel consumenten- als producentenvertrouwen. En dat alles tegen het licht van een nog steeds zeer florisant draaiende economie. Komt het kantelpunt dan toch in zicht?

Scenarioplanning
Of dit nu wel of niet het geval is, stil zitten en wachten tot alles overwaait of juist blijkt niet te gebeuren, is voor een ondernemer of marketeer geen optie.

Want hoe onzeker de toekomst ook is, je kunt je wel voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen.

Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat? Daarom organiseren we woensdag 12 september (in de middaguren) samen met Bob Rietveldt een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. 

Interesse? Laat het ons via onderstaande button weten. Deelnemen is zeker nog mogelijk en deze sessie gaat zonder meer door.


Heb je vragen of wil je reageren?
Bel (06 204 275 84) of mail Willem de Vries.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close