deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Even wennen: Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

Even wennen: Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

woensdag 12 september 2018

De naam Uneto-VNI gaat verdwijnen. De branchevereniging krijgt een nieuwe naam: Techniek Nederland.

Het bestuur van de installateursvereniging heeft dit in een speciale vergadering besloten. Techniek Nederland is vanaf 15 januari niet alleen de naam van de nieuwe vereniging, maar ook een merknaam die installatiebedrijven gaan gebruiken richting consumenten en zakelijke opdrachtgevers. De naam moet het grote publiek beter aanspreken, waardoor lidbedrijven de branchevereniging beter kunnen gebruiken om kwaliteit te onderstrepen. Voorzitter Doekle Terpstra: “Voor technische uitdagingen moet je bij onze leden zijn. Dat onderstrepen we met deze nieuwe naam. Tegelijkertijd leggen we nóg meer nadruk op de kwaliteit van het geleverde werk. Daarmee onderscheiden de leden van Techniek Nederland zich van de rest van de markt.”

Meer herkenbaar

Volgens de voorzitter is de naam Techniek Nederland glashelder en meer herkenbaar dan Uneto-VNI, de fusienaam die stamt uit 2002. “Ons profiel wordt duidelijker, zowel naar politiek en overheid als naar de organisaties waarmee we samenwerken. Techniek Nederland is vanaf januari 2019 hét aanspreekpunt voor de techniek. Zo krijgen we meer voor elkaar in het belang van onze leden.” De komende maanden voert Uneto-VNI nog de huidige naam, met Techniek Nederland als toevoeging. In januari 2019 wordt de naam Techniek Nederland en presenteert de vereniging een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Fusie VNI en Uneto

Uneto-VNI, branchevereniging voor installatiebedrijven en de technische detailhandel, ontstond in 2002 na een fusie tussen Uneto en VNI. Uneto (Unie van Elektrotechnische Ondernemers) vertegenwoordigde de elektrotechnische ondernemers en de detailhandel, terwijl de VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven) de werktuigbouwkundig installateur vertegenwoordigde. Bij de vereniging zijn ongeveer 5000 bedrijven aangesloten, die werk geven aan 120.000 mensen en een omzet van 13 miljard euro vertegenwoordigen. De vereniging behartigt de belangen voor de installatiebranche in Den Haag, en biedt leden (technische) kennis, en dienstverlening. Naast installateurs zijn bij Uneto-VNI 1.350 bedrijven aangesloten die tot de elektronische detailhandel behoren: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. Zij zijn goed voor een omzet van circa 3,5 miljard euro.

Dit artikel is overgenomen van Installatie.nl

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close