27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: 'zorgen over stijgende rente'

De week volgens ING-bank: 'zorgen over stijgende rente'

zondag 14 oktober 2018

Was de analist van ING-bank in de wekelijkse kijk op economische ontwikkelingen vorige week nog 'wat opgelucht'. Deze week klinkt vanuit die analyse bezorgdheid door gevoed door:

  • de oplopende rente in de VS - maar inmiddels ook in de EU;
  • aanhoudende onzekerheid omtrent de Brexit;
  • de onzekerheid omtrent de Italiaanse begroting, want al is er al water bij de wijn gedaan, het blijft op dit moment ongewis of en welke stappen de regering van Italië zich zal schikken naar de Europese begrotingsregels.

Lees hier meer over de zorgen van de analist in het weekbericht van ING-bank


Scenarioplanning
Betekenen al die berichten nu dat je maar stil moet blijven zitten en wachten tot alles overwaait of juist blijkt te gebeuren? Dat is voor een ondernemer of marketeer geen optie. Want hoe onzeker de toekomst ook is, je kunt je wel voorbereiden op andere omstandigheden. Want die dienen zich altijd aan. Maar je hoeft je er niet door te laten verrassen. 

Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close