schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

De week volgens ING-bank: groei VS zet door, Europa verzwakt

De week volgens ING-bank: groei VS zet door, Europa verzwakt

DEPESTzondag 04 november 2018

Terwijl de Amerikaanse economie op een goed vierde kwartaal lijkt af te stevenen is dat in de eurozone niet het geval. Zo blijkt uit het weekbericht van ING-Bank van 2 november.

De redenen voor een zwakkere economische groei in Europa zijn terug te voeren naar een aantal omgevingsfactoren:
  • Politiek - onrust over de Italiaanse begroting, een Duitse regering die onder druk komt te staan door slechte resultaten bij regionale verkiezingen, aanhoudende onzekerheid over de Brexit.
  • Economisch - in het Eurogebied nam de groei in het derde kwartaal maar met 0,2% toe, het laagste niveau sinds 2013 die niet alleen wordt veroorzaakt door stagnatie van de Italiaanse economie. Daarnaast daalde het sentiment onder consumenten, producenten en inkopers. Het laatste bleek ook voor Nederland uit de NEVI PMI-index over oktober.
  • En wat staat ons nog meer te wachten op het gebied van Demografie, Ecologie, Culturele aspecten en vooral ook technologische ontwikkelingen die impulsen geven of negatief van invloed zijn op de economie en daarmee ook op de resultaten van bedrijven. Zie ook het blog over de invloed van omgevingsfactoren op uw busines, dat we recent hebben gepubliceerd.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close