_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Autoriteit Persoonsgegevens slaat plank mis met uitleg over Direct Marketing

Autoriteit Persoonsgegevens slaat plank mis met uitleg over Direct Marketing

maandag 12 november 2018

Vandaag werden we een beetje opgeschrikt door een bericht dat de toezichthouder op de privacywet - de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) - op haar site heeft geplaatst. Daarin stelt het de AP dat direct mail - direct marketing via normale post - ook een opt-in verklaring vereist. En hoewel hier expliciet consumenten bij staat, schept e.e.a. de nodige verwarring. Ook omdat de privacywet toch al voor verschillende uitleg vatbaar is. Ook voor B2B marketing activiteiten.

Uit een commentaar op het betreffende bericht vanuit DMCC - een dienstverlener die veel kennis heeft over wetgeving op het gebied van klantcontact en de verwerking van klantdata - lijkt het er sterk op dat de Autoriteit Persoonsgegens de plank flink misslaat of de privacywet strenger interpreteert dan zusterorganisaties.

Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat Direct Mail per post ook niet meer verzonden mag worden zonder toestemming van de ontvanger. Lees hier het hele bericht van DMCC


Meer weten over de privacywet in B2B
Er bestaat nog veel onduidelijkheid over wat wel en niet meer mag op het gebied van (direct) marketing. Met name ook in B2B contacten. Daarom organiseren we bij voldoende belangstelling een Workshop4Result over dit onderwerp. Daarin willen we deelnemers informeren over de gevolgen van de privacywetgeving voor B2B-marketing en wat nu ween niet mag op het gebied van direct mail per post, e-mailings en het telefonisch benaderen van klanten en potentiële afnemers.

Interesse in deelname? Laat het ons weten. De datum bepalen we op basis van een uitnodiging via datumprikker. De sessie gaat door bij minimaal 6 deelnemers. 

Deelname voor leden van STEM Association is bij hun lidmaatschap inbegrepen. Voor niet-leden bedragen de kosten € 25,00 (excl. btw).

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close