_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Economische groei in VS; Eurozone raakt verder achterop

Economische groei in VS; Eurozone raakt verder achterop

181201Scenarioplanningzaterdag 01 december 2018

Terwijl het economische nieuws uit de VS gunstig blijft worden de economische signalen uit het eurogebied steeds zwakker. De Fed ligt nog steeds op koers om de rente later deze maand te verhogen. Een renteverhoging in het eurogebied wordt mogelijk verder naar de toekomst verschoven. Zo bljikt uit het weekbericht van ING-bank.

Koffiedik kijken?
Uit dit weekbericht blijkt ook dat het consumentenvertrouwen en dat onder producten gedaals is. Het is nog even koffiedik kijken of dit zich ook vertaalt in de NEVI-inkoopmanagersindex over november. Maar daar weten we maandag 3 december meer over. Zonder meer is het wat koffiedik kijken hoe de economisc zich in de Eurozone en in Nederland in het bjizonder zal ontwikkelen. 

Scenarioplanning
Maar dat betekent niet dat je stil moet blijven wachten tot alles overwaait. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close