deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Onrust over economische groei neemt toe, net zoals de vrees voor een nieuwe recessie.

Onrust over economische groei neemt toe, net zoals de vrees voor een nieuwe recessie.

181130-Global-Outlook-2019-NL-ABN-AMRO-ProducentenVertrouwenmaandag 10 december 2018

De financiële markten waren deze week in de ban van de Amerikaanse rentecurve. Deze recessie indicator staat op oranje en dus begint de onrust over de economische groei toe te nemen.

Als je naar diverse indices kijkt lijkt er geen vuiltje aan de lucht, economisch gezien. De Purchase Managers Index daalde wel iets over november maar daaruit blijkt alleen dat inkopers iets gematigder zijn in hun optimisme. De arbeidsmarkt is nog steeds gespannen, de economisch groei in 2018 op een mooi niveau en ook de verwachtingen voor 2019 zijn ondanks een iets afgezwakt optimisme, nog steeds goed. 

De opmerkingen over een vertragende economie in het ING-weekbericht van deze week, geeft echter wel te denken. 
Scenarioplanning
De onrust over de economische groei betekent zeker niet dat je stil kunt blijven wachten tot alles overwaait. Zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close