man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

De Nederlandse Bank over de economie in 2019: nu nog uitbundig maar verandering op til!

De Nederlandse Bank over de economie in 2019: nu nog uitbundig maar verandering op til!

181218Economie_uitbundig_verandering_op_tildinsdag 18 december 2018

De economie draait op volle kracht en dat gaat nog wel even door, alleen wat minder uitbundig. De groei van 3 procent in 2017 en de 2,5 procent dit jaar zakt terug in 2019 en 2020 naar 1,7 procent. "De economie gaat van jetje maar gaat wel terug naar normaal", stelt Job Swank, de hoofdeconoom van De Nederlandsche Bank (DNB) bij de nieuwste ramingen voor de economie. Lees hier het hele bericht op nos.nl

Scenarioplanning
De uitbundige groei van de enconomie - en dus ook orderstromen - loopt langzaam wat terug. Geen zorgen dus of is het wellicht verstandig toch eens te kijken naar de toekomst. In een glazenbol staren helpt dan overigens niet. Maar scenarioplanning wel.

Want zo is bekend dat bedrijven die zich via scenarioplanning voorbereiden op veranderende omstandigheden, in goede tijden meer profiteren van economische groei dan andere bedrijven. Maar ook dat zij in slechte tijden beter in staat zijn weerstand te bieden aan tegenvallende marktomstandigheden of hyper-concurrentie.

Maar wat is nu precies scenarioplanning. En hoe organiseer je dat. Samen met Bob Rietveldt organiseren we bij voldoende belangstelling binnenkort weer een kennismakingsworkshop over scenarioplanning. Interesse? Laat het ons weten. Dan ontvang je meer informatie en een uitnodiging om deel te nemen. De datum bepalen we in overleg als zich minimaal 5 belangstellenden hebben ingeschreven.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close