27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Meer vrouwen in techniek: kansen voor de maakindustrie

Meer vrouwen in techniek: kansen voor de maakindustrie

181218LinkMagazine_Prntscr_Artikel_Global_Gender Gap_Inexwoensdag 19 december 2018

De technische sector in Nederland is nog een typisch mannenbolwerk. Zo is slechts 27,5% van de R&D medewerkers in ons land vrouw. In het aantal afgestudeerde vrouwen in andere technische richtingen is relatief laag ten opzichte van het aantal mannelijke afstudeerders. Een en ander blijkt uit een bericht in LinkMagazine naar aanleiding van de publicatie van de 'Global Gender Gap Index' van het World Economic Forum (WEF). 

Uit dat onderzoek blijkt overigens dat de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen in Nederland langzaamaan kleiner wordt. Nederland steeg dan ook in deze index met 5 plaatsen naar de 27ste positie.  In totaal is de Global Gender Gap index in 149 landen uitgevoerd. Voor Nederland was Prof. dr. Henk Volberda met een team van het Erasmus Centre of Business Innovation betrokken bij dit onderzoek en geeft in genoemd artikel ook een toelichting op de resultaten.

Meer vrouwen in techniek biedt kansen
Daarin gaat hij ook speciaal in op de rol van vrouwen in de technische sector, waarin vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in afstudeerrichtingen als ICT, engineering, fabricage, bouw, natuurkunde, wiskunde en statistiek. Daarover zegt Henk Volberda:  "Dit zijn juist sectoren waar het het verhogen van het percentage vrouwen kansen biedt voor de verdere ontwikkeling van die sectoren. Uit ander onderzoek blijkt dat divers samengestelde teams pro-actiever en ook creatiever zijn dan teams met alleen of hoofdzakelijk mannen of vrouwen. Diverse teams zijn bijvoorbeeld beter in staat adequaat in te spelen op de marktvraag. En in deze tijd van schaarste aan mensen, zeker in de techniek, is het een goede zaak als technische bedrijven ook putten uit het reservoir aan goed opgeleide vrouwen.”

Lees hier het volledige bericht op LinkMagazine.nl

Ook andere oplossingen mogelijk
Hoe voorkom je dat de krapte op de arbeidsmarkt minder invloed heeft op jouw bedrijf? Daarover hebben wel al eens in eerdere berichten iets gemeld. Lees er hier meer over.

Of neem gerust eens contact met ons op als juist de marketing- en communicatie-activiteiten binnen jouw organisatie niet optimaal uitgevoerd worden door een tekort menskracht hiervoor. Stuur een mailbericht of bel 085 104 36 65.

« Terug

Nieuwsarchief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close