Groeivertraging in MKB-metaal. Gebrek aan personeel de boosdoener?

Groeivertraging in MKB-metaal. Gebrek aan personeel de boosdoener?

woensdag 30 januari 2019

Gisteren verscheen de Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie. De MKB-metaalbedrijven kijken terug op een goed 2018. Hoewel het vierde kwartaal een afvlakking van de groei liet zien. En die tendens lijkt volgens de metaalbedrijven ook door te zetten in het eerste kwartaal 2019. Want maar net aan de helft van de ondernemers verwacht nog groei. 

De redenen voor de groeivertraging lijkt niet aan de orderportefeuilles te liggen. Die begeeft zich nog steeds op een hoog niveau. Een van de mogelijke oorzaken lijkt dan ook te schuilen in het tekort aan gekwalificeerde medewerkers. Bijna de helft van de bedrijven heeft 2.2 vacatures openstaan. En dat tekort aan medewerkers heeft zonder meer invloed op de mogelijkheden om te groeien. Maar misschien zijn ook andere oplossingen mogelijk.

Bron: Vraag&Aanbod - 29 januari 2019

Ook andere oplossingen mogelijk
Hoe voorkom je dat de krapte op de arbeidsmarkt minder invloed heeft op jouw bedrijf? Daarover hebben wel al eens in eerdere berichten iets gemeld. Lees er hier meer over.

Of neem gerust eens contact met ons op als juist de marketing- en communicatie-activiteiten binnen jouw organisatie niet optimaal uitgevoerd worden door een tekort menskracht hiervoor. Stuur een mailbericht of bel 085 104 36 65.

« Terug

Nieuwsarchief > 2019

oktober

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close