27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Hoe staat het met de marktgerichtheid van jouw technische B2B bedrijf?

Hoe staat het met de marktgerichtheid van jouw technische B2B bedrijf?

zaterdag 04 mei 2019

De laatste dagen van april en de eerste van mei, zijn dagen van feesten en herdenkingen. Dat begint met Koningsdag. En op 5 mei mogen we vieren dat er inmiddels 74 jaar vrede en vrijheid is in ons land. 

Maar op 4 mei herdenken we eerst de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogen en oorlogsgeweld daarna.
En dit jaar werd op 30 april ook stilgestaan bij de aanslag op Koninginnedag tien jaar geleden  in Apeldoorn.

Zelf herinner ik me die dag ook op een andere manier. Want ik was die dag volop bezig met de afwikkeling van het noodzakelijk geworden ontslag van twee medewerkers en de verhuizing uit Soest naar een thuiskantoor. De in 2008 losgebarsten kredietcrisis had ook STEM Industrial Marketing Centre geraakt.

Tien jaar later is er reden in de familiesfeer om het kantoor op zolder een keer flink op te ruimen. De bezem gaat door oude stukken van STEM, waaronder jaarverslagen van voor de eeuwwisseling. Maar ook door documenten die ik na de verhuizing vanuit Soest niet meer had aangeraakt.

En bij dat opruimen viel mijn oog op een artikel uit 1997 van Prof Dr Fred Langerak: 'De invloed van marktgerichtheid op de bedrijfsprestaties van industriële ondernemingen'*. Over zijn promotieonderzoek naar dit vraagstuk. 

De conclusie: ja er is een verband tussen de mate van marktgerichtheid en het bedrijfsresultaat. 

Alle reden dus om zelf ook eens te onderzoeken hoe het met de marktgerichtheid van jouw technische B2B organisatie staat. 

En dat kan door deel te nemen aan het onderzoek naar de marktgerichtheid van bedrijven in de maakindustrie, technische installatiebranche en bouwkolom, dat vanuit STEM in samenwerking met de Universiteit Twente (UT) wordt uitgevoerd.

Via deze link tref je meer informatie aan en kun je direct met het onderzoek starten.


Ook op andere manieren
En natuurlijk zijn er ook andere manieren om eens naar de marktgerichtheid van de eigen organisatie te kijken. Bij voorbeeld door deel te nemen aan een workshop, training of masterclass van STEM Industrial Marketing Centre. 

Je vindt ze via onderstaande button met een link naar de agenda met aankomende activiteiten. 
Zoals de masterclass over Digital Marketing in (technische) B2B op 15 mei.Alvast bedankt voor je deelname aan het onderzoek en hopelijk tot ziens op 15 mei in Raamsdonksveer of tijdens een van de andere activiteiten van STEM.

Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre


Willem de Vries

Voortaan ook als eerst op de hoogte?
Dit bericht is een integrale weergave van ons twee wekelijkse nieuwsbericht. Wil je voortaan ook als eerste op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de maakindustrie, marketing, sales en innovatie in technische B2B? Meld je dan hieronder aan voor ons nieuwsbericht. Je ontvangt het dan in je eigen mailbox.

Ja, ik blijf graag op de hoogte van B2B Business Development

« Terug

Nieuwsarchief > 2019

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close