Bedrijven met een gebrekkige marktgerichtheid gevoeliger voor concurrentie.

Bedrijven met een gebrekkige marktgerichtheid gevoeliger voor concurrentie.

woensdag 29 mei 2019

Uit ons nieuwsbericht van vorige week:

De mate van marktgerichtheid is een onderwerp waar na ruim 20 jaar nog steeds reden voor is om onderzoek naar te doen. Dit ondanks de conclusies die ik recent tegenkwam in een artikel uit 1997 dat er verband is tussen de mate van marktgerichtheid en het bedrijfsresultaat van een onderneming. 

Maar wat is nu marktgerichtheid en wat heb je er aan als technisch bedrijf. En waarom zijn bedrijven met een gebrek aan marktgerichtheid, minder goed in staat om te reageren op veranderingen in de behoeften van afnemers?

Ik heb er maar eens een blog aan gewijd: Marktgerichtheid: wat is het voordeel daarvan voor een technisch B2B bedrijf?

Onderzoek marktgerichtheid 
Al met al zijn er voldoende redenen om zelf ook eens te onderzoeken hoe het met de marktgerichtheid van jouw technische B2B organisatie staat. 

En dat kan door deel te nemen aan het onderzoek naar de marktgerichtheid van bedrijven in de maakindustrie, technische installatiebranche en bouwkolom, dat vanuit STEM in samenwerking met de Universiteit Twente (UT) wordt uitgevoerd. Via onderstaande button ga je direct naar het onderzoek. Uiteraard delen we de resultaten hiervan en kun je een indicatie ontvangen over de marktgerichtheid van de eigen organisatie.


Ook op andere manieren
En natuurlijk zijn er ook andere manieren om meer te weten te komen over marktgerichtheid en hoe je hier binnen de eigen organisatie invulling aan kunt geven. Bij voorbeeld door deel te nemen aan een workshop, training of masterclass van STEM Industrial Marketing Centre. 

Je vindt ze via onderstaande button met een link naar de agenda met aankomende activiteiten, zoals:Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre


Willem de Vries

Voortaan ook als eerst op de hoogte?
Dit bericht is een integrale weergave van ons twee wekelijkse nieuwsbericht. Wil je voortaan ook als eerste op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de maakindustrie, marketing, sales en innovatie in technische B2B? Meld je dan hieronder aan voor ons nieuwsbericht. Je ontvangt het dan in je eigen mailbox.

Ja, ik blijf graag op de hoogte van B2B Business Development

« Terug

Nieuwsarchief > 2019

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close