STEM masterclass: Marktgerichtheid loont in technische B2B

STEM masterclass: Marktgerichtheid loont in technische B2B

190715FrameworkMO-MF-Performancedinsdag 19 november

Dat er een relatie bestaat tussen marktgerichtheid en de prestaties van een bedrijf, bleek al uit onderzoek van Prof. Dr. Fred Langerak (Technische Universiteit Eindhoven). Maar nu is ook uit onderzoek van STEM in samenwerking met de Universiteit Twente gebleken dat de combinatie van marktgerichtheid en een goed ontwikkelde marketingfunctie leidt tot betere bedrijfspresentaties. En dat dit zelfs een voorwaarde is om stappen op het gebied van 'servitisering' te zetten, zoals Dr. Raymond Loohuis laat weten in zijn blog: Servitisering - een must voor maakbedrijven! Maar hoe?

Masterclass
Tijdens deze masterclass worden de bevindingen van de eerste fase van onderzoek naar de marktgerichtheid van technische B2B bedrijven gepresenteerd. 

Tevens gaat Dr Raymond Loohuis (Senior Lecturer Strategische Marketing & Servitization - Universiteit Twente) in op de betekenis van dit onderzoek voor de marketing praktijk van technische bedrijven en de relatie met stappen die een bedrijf kan zetten op de ladder van servitisering.

Tenslotte geeft Twan Ophof eem inkijkje in het doel van het vervolgonderzoek naar de relatie tussen marktgerichtheid en de mate van ontwikkeling van de marketingfunctie in technische bedrijven, dat hij momenteel uitvoert in het kader van zijn master thesis.

Datum, tijd en locatie
Deze masterclass verzorgen we in samenwerking met Universiteit Twent. We zijn voor deze masterclass te gast bij Chargepoint Europe en Huis voor Energie in Apeldoorn. Onze gastheren onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om gezamenlijk servicediensten te leveren en vertellen graag ook hun bevindingen hierover tijdens deze masterclass. De exacte locatiegegevens ontvang je na aanmelding.

We ontvangen je graag vanaf 15.30 uur. Aanvang van het programma is 16.00 uur. Eindtijd circa 20.00 uur. Tussentijds zal voor een broodje en een drankje zorggedragen worden.

Interesse in dit onderwerp en deelname?

  1. Leden van STEM Industrial Marketing Association kunnen zonder meer kosteloos deelnemen en kunnen zich via deze link aanmelden voor deze masterclass of hun afwezigheid doorgeven.
  2. Nog geen lid? Bekijk dan hier de verschillende lidmaatschappen en de overige ledenvoordelen.
  3. Door zelf te bepalen hoe het met de marktgerichtheid van de eigen organisatie gesteld is. Daarmee neem je tevens deel aan het tweede deel van het onderzoek van STEM en Universiteit Twente naar de marktgerichtheid van technische bedrijven. En deelnemers aan dit onderzoek nodigen we uit om kosteloos deel te nemen aan deze masterclass.

Graag tot ziens 19 november in de regio Apeldoorn.

« Terug

Overzicht voorgaande activiteiten > 2019

januari

februari

maart

mei

juni

oktober

november

december

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close