_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Nee niet die van Rutte! Maar wat betekent VaaS voor uw onderneming?

Nee niet die van Rutte! Maar wat betekent VaaS voor uw onderneming?

woensdag 28 augustus 2019

Over het vaasje van Rutte werd wellicht wat lacherig gedaan. Maar de metafoor met zaken die breekbaar zijn en dus moet koesteren en beschermen, gaat zeker ook op voor onze #Maakindustrie.

Want wat is de impact op uw bedrijf van een businessmodel achter een term als VaaS (Vervoer as a Service). Ik moest daar aan denken toen ik een rapport van ABN-AMRO las over de opkomst van ‘XaaS’-businessmodellen; VaaS was daarin een voorbeeld.

En ook in de maakindustrie heeft ‘XaaS’ haar intrede gedaan. Hoewel dit in de sector meer bekend staat als #Servitisering. Of zelfs met een merknaam, zoals Power by the Hour voor Rolls Royce vliegtuigmotoren. Die worden voor een belangrijk deel niet meer verkocht. Luchtvaartmaatschappijen betalen voor het gebruik. Imiddels is dat meer dan 60% van de omzet van Rolls Royce in deze sector.

Servitisering is een niet meer weg te denken businessmodel. Dr. Raymond Loohuis – universitair docent marketing Universiteit Twente (UT) – schreef er een blog over: 'Servitisering: een must voor maakbedrijven. Maar hoe?' 

Daarin lees je ook hoe je meer te weten komt over de marktgerichtheid van jouw eigen organisatie en hoe je deel kunt nemen aan de masterclass over dit onderwerp en servitizering. Lees het hier.

« Terug

Nieuwsarchief > 2019

december

november

oktober

augustus

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close