schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

STEMmingscafé #32 - Bezwaren en tegenwerpingen B2B marketing. Yes, And...??

STEMmingscafé #32 - Bezwaren en tegenwerpingen B2B marketing. Yes, And...??

201127YesAndvrijdag 27 november

Technici houden niet zo van het vakgebied markteting. 'Marketing is enkel om extra omzet te genereren'. Marketing is reclame en net als sales 'gebakken lucht'. Het is een kostenpost en heeft weinig nut, want een goed product verkoopt zichzelf.

Het zijn bezwaren en tegenwerkpingen die we ook regelmatig in het STEMmingscafé horen. En vragen ons samen met de deelnemers af waarom technici niet zoveel op hebben met het marketingvak. Terwijl dit al in de 60-er jaren door de Amerikaanse hoogleraar management en organisatieleer Peter Drucker samen met innovatie bestempeld werd als de enige twee functies die opleveren. 'De rest is alleen kosten'.

Wat is dat toch met marketing in technische B2B? We gaan er graag de discussie over aan met managers uit technische bedrijven en marketing, sales en innovatieprofessionals die werkzaam zijn in technische B2B tijdens dit STEMmingscafé.

Bereid je alvast maar voor, want bezwaren en tegenwerpingen ziijn niet welkom. Wel: Yes, and.....


Kom je ook (weer) aanwaaien: Yes?
And..... wie neem je mee!

Inhoud, gezellig en informeel
Inmiddels is het STEMmingscafé uitgegroeid tot een plaats om te verbinden, elkaar te inspireren, informatie te delen, van elkaar te leren en een vakinhoudelijke discussie te voeren. Maar altijd met de nodige gezelligheid, een informeel karakter en de nodige inhoud. 

Voor wie
Het mooie van het STEMmingscafé is: deelname is kosteloos en je hoeft er zelfs geen lid voor te zijn van STEM Industrial Marketing Association. Maar wel een beetje feeling hebben met business development, (industriële) marketing, innovatie, communicatie en sales in een technische B2B omgeving. Ongeacht of je daar:

  • direct verantwoordelijk voor bent binnen jouw organisatie;
  • de uiteindelijke eindverantwoordelijke bent op algemeen, commercieel of financieel gebied;
  • of gewoon als 'techneut' interesse in hebt.

Waar, wanneer en hoelaat?
Het STEMmingscafé is iedere vrijdagmiddag online via TEAMS, van 13.30 tot 14.30.

Kom je ook (weer) aanwaaien
Leden van STEM en deelnemers ontvangen de deelname link via een wekelijkse uitnodiging. Geen lid en nog niet eerder deelgenomen? Dan ontvang je die link na je aanmelding via de aanmeldbutton.


Je bent van harte welkom. Online dan wel te verstaan, via je eigen laptop, mobiel of PC met camera en microfoon. Wel zelf je koffie/thee of een drankje meenemen!

PS. Wil je eerst nog eens lezen hoe deelnemers het STEMmingscafé ervaren wat er zoal besproken is de afgelopen weken? Lees dan hier de reacties van deelnemers:

« Terug

Overzicht voorgaande activiteiten > 2020

februari

maart

april

mei

juni

september

oktober

november

december

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close