deelnemers-1200-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Nieuwsbericht #11: over onderzoek naar nut en noodzaak van servitisering, het STEMmingscafé en meer..........

Nieuwsbericht #11: over onderzoek naar nut en noodzaak van servitisering, het STEMmingscafé en meer..........

200526Krantenknipsel-Pag1-Artikel_servitization1280breedzondag 14 juni 2020

In dit nieuwsbericht grijpen we deze keer terug naar een paar eerder verschenen blogs over servitization. Omdat het onderwerp meer dan ooit actueel is.

Niet alleen vanwege toenemende aandacht voor servitisering. Ook vanwege de noodzaak die zelfs door minister Wobke Hoekstra (financiën) werd benoemd, omdat ‘overleven in de 1.5 metereconomie van straks, een aanpassing van bedrijfsmodellen vereist’.

Servitisering is nu juist één van de mogelijkheden voor technische bedrijven om met betaalde diensten een nieuw business model te ontwikkelen.

Onderzoek
En, omdat vorige week een onderzoek van STEM-imc en de Universiteit Twente is gestart naar 'het hoe' van servitsering. Want voor het eerst wordt gekeken naar de relatie tussen marktgerichtheid en de bedrijfscompetenties die nodig zijn om stappen op de ladder van servitization te zetten.

Deelnemen kost slechts tien minuten. En je wordt er zelf ook direct wijzer van.

Ga direct naar de scan!


Servitization een must voor maakbedrijven
Wil je toch liever eerst meer weten over servitizaion? Wat het precies is? En, wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Lees dan eerst eens één van de blogs die we hier eerder over gepubliceerd hebben. Zoals het blog van Dr. Raymond Loohuis (Universiteit Twente): ‘Servitisering - een must voor maakbedrijven. Maar hoe?’

Of het blog van Maarten van der Boon waarin hij toelicht dat servitization meer is dan een onderhoudscontract 2.0.

En ook STEM Association lid Jopie Bijl schreef een blog over servitisering, met als titel: ‘Service in de maakindustrie -ondergeschikt of onderscheidend vermogen?’ Dit naar aanleiding van de masterclass over dit thema in november 2019.

Maar vergeet na het lezen van een of meer van die blogs niet de onderzoeksscan in te vullen. Dat kan hier maar ook via de link in die blogs.

 

Overige activiteiten
Daarnaast wijzen we je graag op onze activiteiten de komende tijd. Want we gaan ook in de zomerperiode door met (online) sessies over business development voor technische B2B bedrijven en de rol van marketing, sales en innovatie daarbij.

En daar kun je zelfs al vandaag en de aankomende week aan deelnemen:

Dit is maar een greep uit het aanbod van de komende weken. En ook in de zomer gaan we online verder met het organiseren van kennismakingssessies, workshops, trainingen en opleidingen rond sales, marketing en innovatie voor technische B2B bedrijven.

Via onderstaande button vind je een compleet overzicht op onze agenda met aankomende activiteiten.

 Graag tot ziens bij een van onze (online) activiteiten.


PS. Als je nu lid wordt van STEM Industrial Marketing Association loopt je lidmaatschap tot en met 31 augustus 2021, kun je direct profiteren van alle ledenvoordelen - ook deze zomer al - en krijg je een extra korting op deelname aan de training 'Scoor meer leads met social selling'. 


Met vriendelijke groet,
STEM Industrial Marketing Centre


Maarten van der Boon & Willem de Vries

Voortaan ook als eerst op de hoogte?
Dit bericht is een integrale weergave van ons twee wekelijkse nieuwsbericht. Wil je voortaan ook als eerste op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de maakindustrie, marketing, sales en innovatie in technische B2B? Meld je dan hieronder aan voor ons nieuwsbericht. Je ontvangt het dan in je eigen mailbox.

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close