27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Inspiratiesessie: hoe laad je de ACCU van je marketingplan?

Inspiratiesessie: hoe laad je de ACCU van je marketingplan?

200812ACCU-marketingplan-sitevrijdag 09 oktober

Verdwijnt jouw marketingplan na introductie en akkoord daarop ook tevaak in de 'onderste lade'? Worstel je met goede doelstellingen en acties die hout snijden?

Hoe laad je de ACCU voor je marketingplan! 
Grote kans dat je de ACCU voor jouw marketingplan onvoldoende goed geladen hebt. Want doorgaans concentreren we ons op hetgeen we willen doen en welke acties we willen ondernemen om doelstellingen te realiseren. Maar ook voor een marketingplan geldt: een goed begjn is het halve werk. En dat begint met een goede in- en externe analyse.

Het doorgronden van de eigen kracht van een organisatie (interne analyse) vormt samen met een analyse van de omgevingsfactoren de basis voor de bekende SWOT-analyse. In de praktijk zien we daar in de uitvoering nogal eens zaken misgaan.  

De vuistregel is dat Sterktes en Zwaktes met de eigen organisatie te maken hebben. Daar kun je invloed op uitoefenen. Op omgevingsfactoren zoals Demografische, Economische, Politieke, Ecologische, Sociaal-culturele of Technologische onwikkelingen die je met de DEPEST-analyse vindt, kun je geen invloed op uitoefenen. Daarin schuilen nu juist de Kansen en Bedreigingen voor een organisatie.

Want op een goede manier uitgevoerd levert deze methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren (ACCU) het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten. Maar geeft ook aan waar energie lekt. Deze ACCU-methode is een prima eerste stap om in kaart te brengen waar veranderingen nodig en mogelijk zijn. 

Eerste stap
Het is minimaal de eerste stap richting een marketingplan voor het komend jaar. Het kan ook zomaar de aanzet zijn voor een aanpassing van het huidige businessmodel van uw bedrijf. Hoewel niet makkelijk, de mogelijkheid om verandering voor te zijn. En dat lijkt in deze tijd meer dan ooit noodzakelijk, zoals we ook al schreven in ons blog: Wees verandering voor!

Daarom organiseren we deze zomer elke vrijdagmorgen een inspiratiesessie waarin we de basisprincipes van de SWOT-analyse bespreken om die ACCU van je marketingplan op de juiste wijze te voeden. De basis voor jouw marketingplan voor na de zomer of volgend jaar. Wij helpen je graag met wat handreikingen hiervoor tijdens deze inspiratiesessie. Die we overigens wekelijks in deze zomerperiode op vrijdagmorgen organiseren. Je hoeft 'm dus niet te missen.

Datum
We organiseren deze inspiratiesessie op onderstaande data van 09.00 - 10.00 uur.

  • Vrijdag 09 oktober
  • Vrijdag 13 november
  • Vrijdag 11 december

Deelnemen?
Je deelname aan deze inspiratiesessie is kosteloos en zonder verdere verplichtingen. We stellen het wel op prijs als je je vooraf aanmeldt voor deelname en geef daarbij de datum van jouw voorkeur aan.

« Terug

Overzicht voorgaande activiteiten > 2020

februari

maart

april

mei

juni

september

oktober

november

december

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close