man kijkt naar fabriek

Stem - Linking your future

Ons profiel

Het belang van startups en wat bestaande (technische) bedrijven van hen kunnen leren

Het belang van startups en wat bestaande (technische) bedrijven van hen kunnen leren

maandag 21 september 2020

Vrijdag 18-09 schoof STEM Association lid Hugo Stijnen als gast aan de ST@Mtafel bij Willem de Vries tijdens het STEMmigscafé. Hugo was feitelijk de initiator van onderzoek door Salemate en STEM Industrial Marketing Centre in samenwerking met de Universiteit Twente naar de marktgerichtheid van start- en scaleups.

Want het belang van start- en scaleups voor de Nederlandse en Belgische industrie is best groot. De Mol (2020) berekende de economische waarde van startups over de periode 2013 – 2020 op € 44 miljard alleen al voor Nederland. En ook, dat NL-startups de afgelopen twee jaar zelfs 100.000 banen opleverden.

Respectabele cijfers. Maar toch moet daar meer inzitten was de stelling van Hugo en Willem. Want uit ander onderzoek blijkt dat 90% van de startups faalt (Patel, 2015). De belangrijkste reden daarvoor blijkt een gebrek aan inzicht in de markt en de behoeften van (mogelijke) afnemers (CBINSIGHTS, 2019).

Reden dus om dat eens nader te onderzoeken. Over de belangrijkste conclusies ging de discussie tijdens het STEMmingscafé: Maar ook bestaande bedrijven kunnen hier nog van leren:

a. start al bij het begin van het idee met onderzoek naar de behoeften en de haalbaarheid in de markt;

b. betrek ook marketing en sales professionals daarbij in een vroeg stadium.

Haaks op aanbevelingen
En die conclusies staan eigenlijk best wel haaks op de reacties van Nederlanders op vragen hierover in een algemeen onderzoek dat Hugo tussentijds liet uitvoeren. Want die antwoorden lijken wel heel erg sterk op de reacties die we vaker horen vanuit technisch B2B bedrijven.

Slechts 7% van de Nederlanders geeft als reactie op de vraag of je al kunt starten met marketing en sales activiteiten voordat een product of dienst 100% uitontwikkeld is, dat dit al kan gebeuren. Nu moet een product natuurljik wel aan minimale eisen voldoen. Maar dat vraagt nu juist om een hoge mate van kennis over de behoeften (marktoriëntatie) van de afnemers in een vroegtijdig stadium om over-engineering te voorkomen. 

Overigens geeft 3 op de 10 Nederlands aan dat het van belang is dat startups daarvoor ook professionals (vroegtijdig) in te schakelen

Uit het onderzoek onder start- en scaleups blijkt echter onomstotelijk dat een vroege start van marktoriëntatie een positieve invloed heeft op de performance van deze bedrijven. Tijdens de discussie bleek ook dat dit niet alleen voor startende bedrijven geldt. Maar ook voor de business development van bestaande (technische) bedrijven die nieuwe producten of diensten willen introduceren of andere markten willen bedienen.

Deze en andere zaken rond business development voor technische bedrijven bespreken we elke vrijdag tijdens het STEMmingscafé. De sheets van de sessie met Hugo Stijnen kun je trouwens hier downloaden.


En, kom ook eens aanwaaien tijdens het wekelijkse STEMmingscafé

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close