schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

60% industriële bedrijven verwacht lagere omzet in Q4

60% industriële bedrijven verwacht lagere omzet in Q4

201028NRC-Een_op_drie_Nederlandse_industriebedrijven_reorganiseert.Knipsel_kop-basisdonderdag 29 oktober 2020

Sinds het begin van de crisis rond Covid-19 doet het FME met regelmaat onderzoek onder haar leden. En omat het FME een groot ledenbestand heeft verspreid over een zeer divers aantal sectoren is de stemming onder haar leden ook wel representatief te noemen voor alle bedrijven in de maakindustrie. En die stemming is niet opperbest, zo blijkt uit de meest recente peiling.

Zo'n 60% van de respondenten verwacht een omzetdaling in het vierde kwartaal ten op zichte van vorig jaar. Nog eens 46% verwacht ook over het hele jaar 2021 een lagere omzet te realiseren dan in 2019. "Deze tweede coronagolf hakt er ontzettend hard in" meldt Geert Huizinga (Directeur industriebeleid FME) in een artikel over dit recente onderzoek in NRC*. Waaruit tevens blijkt dat ruime een op de drie industriebedrijven zegt te moeten reorganiseren, voor zover men daar al niet mee bezig is (16%).

STEMmingscafé vrijdag 6 november
Elke eerste vrijdag van de maand gaan we tijdens het STEMmingscafé in op de jongste cijfers rondom economie en de impact daarvan op de maakindustrie, bouw en technische installatie sector. Gast aan de ST@Mtafel is dan David Knops (marketingstrateeg, STEM-ambassadeur en op dit moment a.i. manager marketing en communicatie van het FME).

En, gaan we met de deelnemers graag ook de discussie aan wat de mogelijkheden zijn om de crisis het hoofd te bieden, je uit de crisis te innoveren, juist nu stappen kunt nemen om je waardepropositie aan te passen aan de situatie die je na de corona-crisis verwacht en andere zaken rondom business development voor technisch B2B bedrijven.

Kom ook (weer) aanwaaien en laat je stem horen!

*Bron: NRC - woensdag 28 oktober 2020

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close