27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

Zweedse interesse voor staalfabrieken in IJmuiden.

Zweedse interesse voor staalfabrieken in IJmuiden.

201115NOS-Over_Zweedse_interesse_TataSteel-IJmuidenzondag 15 november 2020

Recent plaatsten we al een bericht over het wellicht zelfstandig doordraaien van de staalfabrieken van de voormalige Koninklijke Hoogovens in IJmuiden. Of het helemaal zelfstandig wordt is de vraag. Er gloort hoop voor het behoud van dit staalconcern op Nederlandse bodem door interesse vanuit Zweden. 

Nederlandse en Britse tak van Tata Steel uit elkaar, Zweedse interesse voor IJmuiden

De scheiding van Tata Steel Nederland en de Britse tak is in gang gezet. Tata Steel bevestigt dat aan de NOS, verder zegt het Zweedse staalbedrijf SSAB in een persbericht dat er gesprekken lopen over een overname van Tata Steel Nederland. Daarin gaat het ook over een overname van de fabriek in IJmuiden.

Ook moederbedrijf Tata Steel India geeft aan dat het in gesprek is met SSAB en dat het alleen om de Nederlandse tak gaat. De splitsing van de Nederlandse en Britse activiteiten gaat overigens ook door als het niet tot een overname komt.

"De scheiding is in gang gezet", zegt voorzitter Frits van Wieringen van de ondernemingsraad. Hij is voorzichtig positief. "We hebben de afgelopen jaren gezegd dat het een moeilijke situatie is in de staalindustrie." Maar hij wijst erop dat het verkennende gesprekken zijn en dat er twee jaar met het Duitse concern ThyssenKrupp is gepraat. "Uiteindelijk denk ik dat het beter is met SSAB in zee te gaan."

Geen gelopen race
Minister Wiebes van Economische Zaken zegt met belangstelling naar de laatste ontwikkelingen te kijken. "De combinatie van Tata Steel Nederland en het vergelijkbare SSAB lijkt aantrekkelijk. De bedrijven zijn complementair en beide hebben grote ambities voor verduurzaming."

"Het kabinet werkt al langer samen met Tata plannen uit voor een competitief, groen en toekomstbestendig staalbedrijf van wereldklasse, op de unieke locatie in IJmuiden", zegt Wiebes.

Vakbond FNV is positief over het nieuws. De komende tijd zal de bond de ontwikkelingen kritisch gaan volgen. 'Er is nog helemaal niks geregeld. Hoe de details eruit gaan zien weten we nog niet. Ook over baanbehoud is niets bekend. Daarover volgt op korte termijn duidelijkheid', aldus FNV-bestuurder Roel Berghuis.

SSAB benadrukt dat de overname nog geen gelopen race is. "Het is niet zeker dat er een transactie komt en wat dan de voorwaarden van die potentiële transactie zouden zijn."

Bron: NOS.nl 

Marketinglessen Hoogovens
In de '80-er jaren was 'Hoogovens' betrokken bij het het onstaan van STEM Industrial Marketing Centre. In ons eerdere berichtverwezen we al naar enkele marketinglessen die bij 'de Hoogovens' geleerd zijn en nu weer doorklinken in de plannen voor een (zelfstandige) voortzettingen. Van die marketinglessen maken we nog steeds gebruik tijdens onze opleidingen en trainingen op het gebied van marketing, sales en innovatie voor technische bedrijven. 

Deze opleidingen zijn speciaal gericht op professionals en managers met een technische opleiding. Of die werkzaam zijn in een marketing, sales of innovatiefunctie in een technische omgeving. Kijk hier voor meer informatie.

« Terug

Nieuwsarchief > 2020

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close