_DEF1648-2-Edit

Stem - Linking your future

Ons profiel

Minder dan 30% bedrijven in Benelux focust op duurzaamheid.

Minder dan 30% bedrijven in Benelux focust op duurzaamheid.

210327Sustainabiltiy-light-bulb-5259340_640zaterdag 27 maart 2021

Toeval of niet; in het STEMmingscafé van vrijdag 26 maart spraken we over duurzaamheid en circulariteit. Er zijn verschillen. Maar laten we het niet ingewikkelder maken dan het is: het gaat om vormen van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen.

En in het STEMmingscafé ging het daarbij nog wat specifieker over welke rol mangager, marketing-, communicatie-, sales- innovatie en andere professionals in technische B2B spelen op weg naar circulariteit.

Uit de discussie kwamen aardig wat gezichtspunten naar voren waarom duurzaamheid en circulariteit nog niet zo hoog soren op de prioriteitenlijst van menig technisch B2B bedrijf. En dat wordt ook bevestigd in onderzoek van software- en technologiebedrijf Autodesk na een onderzoek in samenwerking met consultancy partner Frost & Sullivan.

Daaruit blijkt dat in de Benelux slechts 29% van de bedrijven focus heeft op duurzaamheid. In de rest van Noord-Europa ligt dat percentage aanzienlijk hoger. En dat is ook niet zo gek: want duurzaam ondernemen levert concurrentievoordeel op. Zo ervaart driekwart van de onderzochte bedrijven in de bouw- en maakindustrie.


Lees hier het hele artikel over dit onderzoek in Vraag&Aanbod deze week.

Stem van de master serie ook over circulariteit
Tijdens de masterclass-serie 'de stem van de master' komen dit jaar acht masters aan het woord over twee hoofdthema's. In het najaar staat circulariteit op het programma.

En in de eerste helft van dit jaar gaan we in op aspecten rondom marketing en sales die de digitale transitie met zich meebrengt en versneld door Covid-19 zich over ons uitrolt.

Beide thema's worden natuurlijk vanuit het perspectief van business development voor technische B2B bedrijven belicht. Alle reden om nu al eXplain of eXpand deelnemer te worden. Dan hoef je geen enkele sessie meer te missen en profiteer je ook direct van ander Community voordelen. Daarover vind je hier meer informatie>


« Terug

Nieuwsarchief > 2021

april

maart

februari

januari

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close