27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

STEM masterclass (extra): Marktgerichtheid loont in technische B2B

STEM masterclass (extra): Marktgerichtheid loont in technische B2B

190715FrameworkMO-MF-Performancedonderdag 19 maart 2020

Deze masterclass organiseren we in de middaguren op donderdag 19 maart tijdens ESEF Maakindustrie/Technishow 2020 in de Jaarbeurs Utrecht. Deelnemen aan deze masterclass betekent dat je tevens kosteloos toegang hebt tot beide beurzen.

Dat er een relatie bestaat tussen marktgerichtheid en de prestaties van een bedrijf, bleek al uit onderzoek van Prof. Dr. Fred Langerak (Technische Universiteit Eindhoven). Maar nu is ook uit onderzoek van STEM in samenwerking met de Universiteit Twente gebleken dat de combinatie van marktgerichtheid en een goed ontwikkelde marketingfunctie leidt tot betere bedrijfspresentaties. En dat dit zelfs een voorwaarde is om stappen op het gebied van 'servitisering' te zetten, zoals Dr. Raymond Loohuis laat weten in zijn blog: Servitisering - een must voor maakbedrijven! Maar hoe?

Masterclass
Tijdens deze masterclass worden de bevindingen van de eerste twee fasen van onderzoek naar de marktgerichtheid van technische B2B bedrijven gepresenteerd door Twan Ophof (master student UT). 

Tevens gaat Dr Raymond Loohuis (Senior Lecturer Strategische Marketing & Servitization - Universiteit Twente) in op de betekenis van dit onderzoek voor de marketing praktijk van technische bedrijven en de relatie met stappen die een bedrijf kan zetten op de ladder van servitisering.

Datum, tijd en locatie
Deze masterclass verzorgen we in samenwerking met Universiteit Twente. We ontvangen je graag vanaf 14.30 uur. Aanvang van het programma is 15.00 uur. Eindtijd circa 17.30 uur.
De Croesezaal; een van de theaters tijdens de ESEF-Maakindustrie/Technishow 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.

Interesse in dit onderwerp en deelname?
Deelnemen is mogelijk op een van onderstaande manieren. Maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Ook om een toegangsbewijs te krijgen voor het bezoek van ESEF-Maakindustrie en Technishow 2020. 

  1. Leden van STEM Industrial Marketing Association kunnen zonder meer kosteloos deelnemen en kunnen zich via deze link aanmelden voor deze masterclass of hun afwezigheid doorgeven.

  2. Nog geen lid? Bekijk dan hier de verschillende lidmaatschappen en de overige ledenvoordelen en het extra ledenvoordeel dat we bieden als je vóór 19 maart lid wordt.

  3. Door zelf te bepalen hoe het met de marktgerichtheid van de eigen organisatie gesteld is. Daarmee neem je tevens deel aan het derde deel van het onderzoek van STEM en Universiteit Twente naar de marktgerichtheid van technische bedrijven. En deelnemers aan dit onderzoek nodigen we uit om kosteloos deel te nemen aan deze masterclass.

  4. Een keer kennis te komen maken als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Maar hiervoor vragen we je voor deze masterclass wel als tegenprestatie om het continue onderzoek naar de marktgerichtheid in technische B2B bedrijven in te vullen.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close