schip in haven

Stem - Linking your future

Ons profiel

Inspiratiesessie: hoe laad je de ACCU van je marketingplan?

Inspiratiesessie: hoe laad je de ACCU van je marketingplan?

200812ACCU-marketingplan-sitemaandag 17 mei 2021

Verdwijnt jouw marketingplan na introductie en akkoord daarop ook te vaak in de 'onderste lade'? Worstel je met goede doelstellingen en acties die hout snijden?

Hoe laad je de ACCU van je marketingplan! 
Grote kans dat je de ACCU voor jouw marketingplan onvoldoende goed geladen hebt. Want doorgaans concentreren we ons op hetgeen we willen doen en welke acties we willen ondernemen om doelstellingen te realiseren. Maar ook voor een marketingplan geldt: een goed begin is het halve werk. En dat begint met een goede in- en externe analyse.

Het doorgronden van de eigen kracht van een organisatie (interne analyse) vormt samen met een analyse van de omgevingsfactoren de basis voor de bekende SWOT-analyse. In de praktijk zien we daar in de uitvoering nogal eens zaken misgaan.  

De vuistregel is dat Sterktes en Zwaktes met de eigen organisatie te maken hebben. Daar kun je invloed op uitoefenen. Op omgevingsfactoren zoals Demografische, Economische, Politieke, Ecologische, Sociaal-culturele of Technologische onwikkelingen die je met de DEPEST-analyse vindt, kun je geen invloed op uitoefenen. Daarin schuilen nu juist de Kansen en Bedreigingen voor een organisatie.

Want op een goede manier uitgevoerd levert deze methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren (ACCU) het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten. Maar geeft ook aan waar energie lekt. Deze ACCU-methode is een prima eerste stap om in kaart te brengen waar veranderingen nodig en mogelijk zijn. 

Eerste stap
Het is minimaal de eerste stap richting een marketingplan voor het komend jaar. Het kan ook zomaar de aanzet zijn voor een aanpassing van het huidige businessmodel van uw bedrijf. Hoewel niet makkelijk, de mogelijkheid om verandering voor te zijn. En dat lijkt in deze tijd meer dan ooit noodzakelijk, zoals we ook al schreven in ons blog: Wees verandering voor!

Daarom organiseren we deze inspiratiesessie waarin we de basisprincipes van de SWOT-analyse bespreken om die ACCU van je marketingplan op de juiste wijze te voeden. De basis voor jouw marketingplan voor na de zomer of volgend jaar. Wij helpen je graag met wat handreikingen hiervoor tijdens deze inspiratiesessie. 

Datum
We organiseren deze sessie op de genoemde datum van 14.55 tot ca. 16.00 uur bij een minimum aantal van acht aanmeldingen.

Deelnemen?
Deelname is inbegrepen in de hier getoonde programma's van STEM Community.


Nog geen deelnemer aan één van deze programma's? Dan bieden we je bij aanmelding voor deze inspiratiesessie tevens deelname aan het eXplore programma van STEM Community aan.

Tot wederopzegging ontvang je dan voortaan ons tweewekelijkse nieuwsbericht met informatie over business development in een technische B2B omgeving, kun je kosteloos deelnemen aan andere online inspiratiesessies en het wekelijkse STEMmingscafé. Afmelden kan natuurlijk altijd maar dan profiteer je niet meer van de voordelen van deelname aan het eXplore programma.

« Terug

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close