27 workers 1129-270

Stem - Linking your future

Ons profiel

De stemming deze week zat er goed in, de opmaat naar een mooi nieuw jaar.....

De stemming deze week zat er goed in, de opmaat naar een mooi nieuw jaar.....

181229Signify_Stemmingsvolle_Kerstzaterdag 29 december 2018 14:45

Door heer Willem de Vries

Bij veel mensen zat de stemming er goed in deze week. Hoewel er natuurlijk ook mensen zijn die zich juist eenzaam voelen. Of tobbend over hun baan of bedrijf de Kerstdagen door zien te komen. Maar doorgaans is Kerst toch wel een hele fijne tijd. En zelfs op de beurzen waren er lichtpuntjes in de duisternis van net voor de Kerstdagen zichtbaar.

Levert Kerst dan al die verlichting op? Of waren het andere signalen die beleggers optimistisch stemden? In ieder geval bleek de Amerikaanse beurs positief gestemd over hogere consumentenuitgaven rond Kerst en het vertrouwen dat Donald Trump uitsprak in de Federal Reserve en directeur Jerome Powell; een week eerder nog mikpunt voor Trump. ING-bank schreef er haar eigen Christmas Carol over.

Het meest verlichtende voorbeeld binnen de AEX was deze week het verlichtingsbedrijf Signify. Het voormalige Philips Lighting dat met een nieuw business model geen lampen meer verkoopt maar verlichtingsoplossingen. Bij Philips Healthcare maakt een vergelijkbaar business model inmiddels 34% van de omzet uit. Voorbeelden van Products-as-a-Service, die aantonen dat technische bedrijven niet meer alleen afhankelijk hoeven te zijn van hun producten voor het leveren van waardeproposities.

Sparren?
Wil je een keer vrijblijvend sparren over de impact van ontwikkelingen als 'Products-as-a-Service' op jouw berdrijf en het business model ervan? Laat het ons weten via het formulier achter deze link.

« Terug naar overzicht met blogs

Our Phone Number: +31 (0)6 204 275 84
Close